Wikidata 6. Yaş günü paneli Üsküdar Üniversitesinde gerçekleştirildi

Eklenme Tarihi : 01.11.2018 14:47:43

Üsküdar Üniversitesi, Nermin Tarhan konferans salonunda Sağlık Kültür ve Spor Direktörlüğü ve Bilim Ofisi Kulübü tarafından düzenlenen etkinlikte, Andy Mabbet, Başak Tosun, Zafer BatıkVikipedi’nin bilinmeyen yönlerine vurgu yaparak, merak edilen soruları cevapladı.

“Vikipedi, internet kullanıcıları tarafından çok yaygın kullanıma sahip”
Panelin ilk konuşmacısı Vikipedi yazarı (Vikipedist) Başak Tosun oldu. Tosun konuşmasında Vikipedi’nin kurucusu Jimmy Wales’a değinerek Vikipedi’nin özelliklerini anlattı. Çevrimiçi internet ansiklopedisi olan Vikipedi’nin 300’den fazla dil sürümüne sahip olduğunu ifade eden Tosun, reklamsız internet ansiklopedisi olan Vikipedi’nin internet kullanıcıları tarafından çokça kullanıldığını belirtti. Tosun, Vikipedi’nin kullanıcılarına sunduğu kaynağı değiştirme, konuyu düzeltme, tartışma gibi özelliklerine değinerek bu özellikleri kullanan kişilerin Vikipedi yazarı olabileceğini de ifade etti.

img-7353 img-7420

Panel sonrası Wikidata’nın 6. Yaş günü kapsamında pasta kesildi.

img-7500