Üsküdar Üniversitesi Denklik Belgesi Duyurusu

Değerli Öğrencimiz,

Bildiğiniz gibi almış olduğunuz lise eğitiminizin, Türk liselerine denk olduğunu gösteren denklik belgenizi, üniversiteye kayıt işlemlerinizi tamamlamanızın ardından 45 gün içerisinde öğrenci işleri birimine teslim etmeniz gerekmektedir. Bu süreyi tamamlayıp denklik belgenizi tarafımıza iletmediğiniz için OBS hesabınıza geçici olarak erişim sağlayamamaktasınız.

OBS hesabına getirilen kısıtlama STIX ve ALMS için geçerli değildir. Denklik belgenizi temin aşamasında derslerinize devam edebilir, sınavlarınıza girebilirsiniz. Ancak notlarınızı göremezsiniz.

Yurtdışında yaşayan öğrenciler ilgili ülkedeki Türk Dış Temsilciliğinde eğitim müşavirliği/ataşeliği bulunması durumunda Türkiye’ye gelmeden de denklik başvurusunu yapabilmektedir.

Belgenizi teslim aldıktan sonra e-imzalı ise ogrenciislerigrup@uskudar.edu.tr  adresine öğrenci numaranızla birlikte mail atabilirsiniz. Islak imzalı ise merkez yerleşke (A Blok) Öğrenci İşleri Bölümü’ne teslim etmeniz gerekmektedir.

Denklik belgenizi  9 Nisan 2021’e kadar öğrenci işlerine teslim etmeniz gerekmektedir.  Belgesini teslim etmeyen öğrenciler OBS hesaplarına erişim sağlayamayacaklardır.

Denklik Başvurusu İçin Gerekli Belgeler

1. Başvuru formunu web sitesinden indirin: https://edenklik.meb.gov.tr
  2. Lise diploması (tercümeli)
  3. Lise transkript (tercümeli)
  4. Öğrenci belgesi (Öğrenci İşlerinden alınan)
  5. Oturma izninizin bir kopyası (varsa)

Nasıl randevu alabilirim?

Lütfen denklik belgesi başvurusu için bu web sitesini kullanın: https://edenklik.meb.gov.tr (Online Başvuru). Formu kişisel bilgilerinizle doldurun, sonra tüm belgelerinizi yükleyin, ardından bir denklik merkezi seçin. Daha sonra randevunuz için en yakın tarih ve saati seçin. Son olarak, onay düğmesine tıklayın ve başvurunuzu tamamlayın.

Başarılı ve sağlıklı bir eğitim-öğretim dönemi dileğiyle.

Not: Öğrencinin, belgelerini teslim etmek için randevu aldığı tarihte Milli Eğitim Bakanlığı'na (Milli Eğitim Bakanlığı) gitmesi gerekmektedir.

25/03/2021