05 Eylül 2023

Hakkımızda

Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı; Öğrencilerin sosyal, kültürel ve sportif çalışmalara katılımlarını sağlamak, kulüplerin yapacakları etkinliklere destek vermek, üniversite içi ve üniversiteler arası sportif etkinlikler düzenlemek, düzenlenen sportif ve kültürel etkinliklere öğrencilerimizin katılımını sağlamak Daire Başkanlığımızın başlıca amaçları arasındadır. Üniversitemizin öğrenci kulüpleri çalışmalarını Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı destek ve kontrolünde yürütürler. Daire Başkanlığımız, öğrencilerimizin her türlü etkinliklerinde yol gösterici ve düzenleyici bir rol üstlenmesinin yanı sıra öğrenci dilek ve şikayetlerini Çözüm merkezi vasıtasıyla iletebildikleri tamamen öğrenci odaklı bir birimdir.

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı her türlü öğrenci etkinliğini denetler, onlara olanaklar ölçüsünde gereken desteği sağlar. Öğrenci Konseyi seçimlerinin sağlıklı yürütülmesini sağlar, öğrenci konseyinin çalışmalarını denetler ve konseye gerekli desteği verir.

Sektörün önde gelen kuruluşları ve yöneticilerini üniversiteye davet ederek panel, söyleşi, konferans vb. etkinlikler düzenler. Öğrencilerimizin, diğer üniversitelerce düzenlenen bilimsel etkinliklere katılımı konusunda onlara destek verir.

Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Oryantasyon video klibi için tıklayınız.

Özcan DEMİR

Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı