15 Ağustos 2024

2024 YKS Ek Tercihler Ne Zaman? Kimler Ek Tercih Başvurusu Yapabilir?

YKS Ek tercih dönemine pek çok şey merak ediyor olabilirsiniz. O halde doğru yerdesiniz. Bu içerikte ek tercih dönemine dair tüm merak edilenleri yanıtlayacağız.

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih döneminde sona gelindi. YKS 2024 tercih başvurularının sonuçlanmasıyla birlikte, çoğu aday yapmış olduğu tercihlerden birine yerleşirken yerleşemeyen aday için yeni bir dönem daha başlıyor.

Peki, kimler YKS Ek tercih yapabilir? Ek tercihler ne zaman? Ek tercih ücreti ne kadar? Ek tercih nasıl yapılır?

YKS Ek tercih dönemine pek çok şey merak ediyor olabilirsiniz. O halde doğru yerdesiniz. Bu içerikte ek tercih dönemine dair tüm merak edilenleri yanıtlayacağız.

2024 YKS Ek Tercih Nedir?

YKS Tercih döneminde yerleşemeyen adaylar için bir şans daha var. Ek tercih yapmak!

Ek tercih, tercih yapmasına rağmen herhangi bir üniversiteye yerleşemeyen adaylar için verilen ikinci bir tercih hakkıdır. Adaylar, sınav sonucuna göre ikinci tercih listesi oluşturarak tekrardan şanslarını deneyebilirler.

2024 YKS Ek Tercih Ne Zaman?

2024 YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından milyonlarca öğrencinin aklındaki soru YKS ek tercihler ne zaman yapılacak?

2024 YKS ek tercih tarihleri için ÖSYM tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmadı. 2024 YKS tercihlerine göre yükseköğretim programlarına yerleşen adaylar 19-23 Ağustos 2024 tarihleri arasında kesin kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecekler. Ek tercih başvuruları, kesin kayıtlardan sonra yapılacaktır.

Kimler Ek Tercih Başvurusu Yapabilir?

2024 YKS sonucuna göre tercih yaptığı halde herhangi bir yükseköğretim kurumuna yerleşemeyen adaylar ek tercih başvurusu yapabilirler. Yerleştiği halde ek tercih yapmak isteyen adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.

2024 YKS Ek Tercih Ücreti Ne Kadar?

2024 YKS ek tercih ücretinin 80 TL olacağı biliniyor. YKS Ek tercih tarihlerinin kesin kayıt tarihlerinin son günü olan 23 Ağustos’tan sonra başlaması bekleniyor. ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden henüz net bir yazı gelmedi.

Yerleşen Adaylar Ek Tercih Yapabilir Mi?

Tercih listesindeki herhangi bir üniversiteye yerleşen adaylar zaten yerleştiği için ek tercih yapamazlar. Ek tercih, tercih yapmasına rağmen yerleşemeyen adaylar içindir. Bu nedenle tercih sonuç ekranını iyi okumakta fayda var. Ek tercih yapacak adayların internet sitesi ve sosyal medya hesaplarını sık sık takip etmesi önerilmektedir.

Üsküdar Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nın SKS Blog’unu incelediniz mi? Hemen göz atın!


Görüntülenme