11 Aralık 2025
Çocuk Gelişimi Kulübü'nden “Küçük Adımlar Büyük Değişimler” Semineri

Üsküdar Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı Çocuk Gelişimi Kulübü, 27 Kasım 2025 tarihinde Çarşı Yerleşke Emir Nebi 2 salonunda “Küçük Adımlar Büyük Değişimler: Çocuk Gelişimcinin Önemi” başlıklı bir seminer düzenledi. Etkinlik, çocuk gelişimi alanında mesleki farkındalığı artırmayı ve öğrencilerin çocuk gelişimcinin rolüne ilişkin bütüncül bilgi edinmesini amaçladı.
Seminerde, çocuk gelişimcinin kim olduğu, mesleki sorumlulukları, gelişim alanlarına yönelik çalışma biçimleri ve farklı kurumlarda üstlenebilecekleri roller üzerine kapsamlı bilgiler paylaşıldı. Ayrıca çocuk gelişimcilerin çalışabileceği kurumlar, uygulama alanları ve kariyer yolları öğrencilere detaylı olarak aktarıldı.
Etkinliğin konuşmacıları;
-
Prof. Dr. Nurper Ülküer,
-
Öğr. Gör. Elif İpek Güney
oldu. Konuşmacılar, çocuk gelişimi alanındaki bilimsel gelişmeler, saha deneyimleri, yeni uygulama modelleri ve çocuk hakları perspektifiyle mesleğin önemine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Toplam 95 öğrencinin katılım sağladığı seminer, interaktif soru-cevap bölümüyle zenginleşti. Katılımcılar, seminerin hem mesleki hem de akademik açıdan yol gösterici olduğunu belirterek memnuniyetlerini dile getirdi.
Görüntülenme
İlgili İçerikler
Menu
- Maneviyatın İki Büyük Güneşi: Tarih Kulübü ile İbnü’l-Arabî ve Mevlânâ Buluşması
- Hayallerden Hedeflere: Sosyoloji Kulübü ile "Kendini İnşa Et" Atölyesi
- Beynin Görünmeyen Dünyası: ÜSKÜBAT ile Uykusuzluğun Nörobiyolojisi Mercek Altında
- Doğanın Kalbinde Bilim ve Motivasyon: ÜSKÜBAT Belgrad Ormanı’ndaydı
- Tarihin Gölgesinde Dil Yolculuğu: Türkçe Konuşma Kulübü Bursa’daydı
- Bağımlılığa Hayır, Eğlenceye Evet: Genç Yeşilay’dan Unutulmaz “Oyun Gecesi”
- Kampüste Hip-Hop Rüzgarı: Üsküdans ile Ritim ve Hareket Bir Arada
- Tıpta Başarının Şifreleri: ÜSKÜBAT’tan Geleceğin Doktorlarına Akran Eğitimi
- Mustafa Kutlu ile Fikir Yolculuğu: “Ya Tahammül Ya Sefer” Üzerine Derin Bir Tahlil
- Çocuk Haklarında Multidisipliner Bakış: “Çocuğun Yüksek Yararı” Üsküdar’da Konuşuldu