24 Nisan 2024

Çocuk İstismarı Adli ve Psikolojik Perspektiften Değerlendirildi

20 Nisan 2024 tarihinde Üsküdar Üniversitesi Güney Yerleşkesi'de düzenlenen "Çocuk İstismarında Adli ve Psikolojik Yaklaşım" adlı etkinlik, katılımcılar arasında derin düşünce ve duyarlılık yarattı.

Adli Bilimler ve Ceza Adaleti Kulübü ile Psikopark Kulübü’nün ortak düzenlediği etkinlik, çocuk ihmal ve istismarını adli, psikolojik ve hukuki açıdan ele alarak, katılımcıların farkındalık seviyelerini artırmayı hedefledi.

Davetli konuşmacılar arasında Adli Tıp Uzmanı Dr. Miraç Özdemir, Arş. Gör. Betül Çelebi Dağ, Psikolog Yağmur Akyıldız ve UCİM Derneği Türkiye Hukuk Koordinatörü Av. Ayça Bolak yer aldı.

Seminerde, çocuk istismarı ve ihmali konusunda öğrencilerin ve diğer meslek mensuplarının bilinç seviyelerini artırmak amacıyla, böyle bir durumla karşılaşıldığında sorumluluk sahibi bir vatandaş olarak neler yapılması gerektiği üzerine önemli bilgiler paylaşıldı.

Etkinlik, yüzyüze gerçekleştirilen bir seminer formatında düzenlendi ve Güney Yerleşke C Blok Fuat Sezgin Salonu'nda gerçekleşti. Toplamda 100 kişilik bir katılım sağlandı.

Etkinliğe katılanlar, konuşmacıların deneyimleri ve sunumlarıyla çocuk istismarı ve ihmali konularında daha derinlemesine bir anlayış kazanma fırsatı buldular. Ayrıca, etkinlik sonrasında katılımcılar arasında etkileşim ve bilgi paylaşımı da yoğun bir şekilde gerçekleşti.

Etkinlik sonunda katılımcılar, çocuk istismarıyla mücadelede toplumsal farkındalığın ve işbirliğinin önemine dair daha da motive olmuş bir şekilde ayrıldılar.