25 Mayıs 2023

Endüstri ve Liderlik Kulübü Deprem Bölgesinde Sosyal Çalışma Konulu Etkinlik Gerçekleştirdi

Üsküdar Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığına Bağlı Endüstri ve Liderlik Kulübü 18-21 Mayıs tarihleri arasında ‘’Deprem Bölgesinde Sosyal Çalışma’’ Konulu Etkinlik gerçekleştirdi.

10 kişinin katılımıyla gerçekleşen etkinlik, Malatya’da planlanmış olup bölgede yer alan bir konteyner kentte gerçekleşti. Öğrenciler Malatya’ya gitmeden önce yardım bağışı açarak 250 çocuğa hediye paketleri hazırladı. Kalan yardımlar ile de bölge halkının ihtiyacı olabilecek ve ulaşılması zor malzemeler temin edilerek toplam 56 koli hazırlandı. 17 Mayıs gecesi yola çıkan ekip 18 Mayıs sabah saatlerinde iletişim halinde oldukları Genç Kızılay Malatya İl Başkanlığı tarafından karşılandı. 19 Mayıs kutlamalarının planlaması birlikte yapılarak bir konteyner kent belirlendi. Palyaço ve yüz boyama gibi çeşitli etkinlikler ile çocukların yüzleri güldürülmeye çalışıldı. Daha sonraki günlerde öğrencilerimiz bölgede gönüllü çalışarak bölge halkına gerekli her türlü desteği vermeye çalıştı.