24 Nisan 2024

IEEE Kulübü Biyoteknoloji İnovasyonu Üzerine Buluşma Gerçekleştirdi

Üsküdar Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na bağlı İEEE Kulübü’nün 15 Nisan 2024 tarihinde Merkez Yerleşke A Blok 226 numaralı derslikte gerçekleştirdiği “Biyogirişimcilik 101” etkinliği, biyoteknoloji ve girişimcilik alanına ilgi duyan ve bu alanda kariyer yapmayı hedefleyen öğrencileri bir araya getirdi.

Merve Yıldırım'ın liderliğindeki etkinlik, biyogirişimcilik konusunu ele aldı ve biyoteknoloji alanında girişimcilik fırsatlarına odaklandı. Yıldırım, katılımcılara biyogirişimcilik konusunda kapsamlı bir bakış açısı sunarken, enerjisi ve bilgi birikimiyle de dikkat çekti.

Söyleşi formatında gerçekleşen etkinlikte katılımcılar, Yıldırım’ın moderatörlüğünde interaktif bir ortamda bilgi alışverişinde bulundular. IEEE Kulübü düzenlediği etkinlikte, biyoteknoloji sektöründe girişimcilik fırsatlarına odaklanarak, katılımcılara sektör hakkında derinlemesine bilgi sunmayı hedefledi.

Katılımcılar, etkinlik sonrasında olumlu geri bildirimlerde bulundular. Etkinliğin, sadece bilgi edinmek ile kalmayıp aynı zamanda yeni bağlantılar kurma ve iş dünyasına adım atma fırsatı sunduğunu belirttiler. Biyoteknoloji alanına dair farklı bir bakış açısı kazanmalarına yardımcı olan etkinlik, bu öğrencilerin bu alandaki potansiyellerini keşfetmelerine de olanak tanıdı.

Biyogirişimcilik 101 etkinliği, biyoteknoloji alanında girişimcilik yapmak isteyenler için önemli bir bilgi kaynağı oldu ve sektördeki ilgiyi artırdı. Katılımcılar, etkinliğin benzerlerinin düzenlenmesini ve bu alandaki bilgi paylaşım platformlarının artırılmasını talep ettiler.