23 Mayıs 2024
Nakbe Tarihi Ele Alındı
20 Mayıs 2024 tarihinde Üsküdar Üniversitesi Küdüs Kulübü, Filistin halkının tarihi belleğinde önemli bir yere sahip olan Nakbe Tarihi'ni anmak ve tartışmak üzere önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Etkinlik, Üsküdar Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'na bağlı Kudüs Kulübü tarafından düzenlendi ve katılımcılar arasında Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Nevzat Tarhan, Üsküdar Üniversitesi MBDF Dekanı Osman Çerezci, Dr. Abdurrahman Elferra ve Gazeteci Dr. Mohammad Abu Taqiya gibi önemli isimler bulunuyordu.
Etkinlik, Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşke A Blok Nermin Tarhan Konferans Salonu'nda gerçekleşti. Toplantıya katılanlar, Filistin'in tarihinde önemli bir dönüm noktası olan Nakbe Tarihi'nin anlamını ve etkilerini derinlemesine ele aldılar. Üsküdar Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı etkinlik yöneticisi Sadık Paksoy, Filistin halkının maruz kaldığı zorlukları ve mücadelelerini vurgulayarak, Filistin'in topraklarını kaybetmesinin acı hatıralarını paylaştı.
Dr. Abdurrahman Elferra, Filistin'in geçmişiyle ilgili derinlemesine bir anlayış sunarken, Gazeteci Dr. Mohammad Abu Taqiya ise medyanın rolünü ve Filistin halkının hikayesini doğru bir şekilde anlatmanın önemini vurguladı. Katılımcılar, Filistin halkının haklarına saygı duyulması ve tarihinin inkar edilmemesi gerektiğini dile getirdiler.
Etkinlik, katılımcılar arasında etkileyici bir tartışma ve bilgi paylaşımı ortamı sağlarken, Filistin halkının mücadelesine olan desteklerini bir kez daha vurguladı.
Görüntülenme
İlgili İçerikler
Menu
- 2025 2026 Akademik Yılı Üniversite Spor Takımları Seçim Süreçleri
- 2025 – 2026 Öğrenci Dolapları Duyurusu
- 2025 – 2026 Akademik Yılı Çalışma ve Yemek Bursu Süreçleri
- 2025 – 2026 Öğrenci Kulüp Kurma ve Yeni Kulüplerin Faaliyet Takvimi / New Clubs Activity
- 2025 – 2026 Öğrenci Kulüpleri Stand Açma Duyurusu
- 2025 – 2026 Öğrenci Kulüpleri Genel Kurul Toplantısı Duyurusu
- Üsküdar Üniversitesi Öğrencisi Büşra Akgül, Orman Yangınlarıyla Mücadelede Sahada Gönüllü Olarak Görev Aldı
- YKS Sonrası Ne Yapmalıyım?
- Öğrenci Dolaplarınızdan Eşyalarınızı Almayı Unutmayın! / Don’t Forget to Remove Your Belongings from Your Lockers!
- Üniversitemiz Spor Takımları Türkiye Şampiyonalarında Göz Doldurdu!