11 Aralık 2025
Üsküdar Üniversitesi’nde Dünya İnsan Hakları Günü İçin Ortak Farkındalık Etkinliği
Üsküdar Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Ombudsman Kulübü, İyiliğin Geleceği, Intercultural Kulübü, Çağın Vicdanı Kulübü, Sosyoloji Kulübü ve MUN Kulübü iş birliğiyle 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü kapsamında farkındalık temalı bir etkinlik gerçekleştirdi.

Etkinlikte, insan onuru, eşitlik, adalet ve evrensel hakların korunmasına ilişkin temel ilkeler ele alınarak hak temelli yaklaşımın bireysel ve toplumsal yaşam için taşıdığı önem vurgulandı. Kulüplerin ortak çalışmasıyla düzenlenen bu anlamlı program, öğrencilerin insan haklarına ilişkin bilinç ve duyarlılıklarını artırmayı amaçladı.

Dünya İnsan Hakları Günü vesilesiyle gerçekleştirilen etkinlikte, birlikte yaşama kültürünün güçlendirilmesi, toplumsal sorumluluk bilincinin geliştirilmesi ve gençlerin evrensel haklar konusunda aktif farkındalık kazanması hedeflendi. Katılımcılar, insan haklarının evrenselliği, dokunulmazlığı ve herkes için geçerliliği üzerine değerlendirmelerde bulunarak etkinliğe katkı sundu.
Görüntülenme
İlgili İçerikler
Menu
- 🥉 Milli Sporcumuzdan Türkiye Üçüncülüğü
- Tarihi Beyaz Perdeye Taşıyan Gösterim: Napolyon Üsküdar Üniversitesi’nde
- Bir Makale, Bir Kahve: Bilimsel Sohbetlerin Sıcak Buluşması
- ÜsküdarGO ile Geleceğin Girişimcileri Sahneye Çıktı: Sürdürülebilir Fikirler Üsküdar’da Buluştu
- Doğanın Ritmiyle Psikolojik Denge: Döngüsel Yaşam Atölyesi Üsküdar Üniversitesi’nde Gerçekleşti Spot
- Boğazın Ortasında Tarihe Yolculuk: Kültürel Gezi Serisi Kız Kulesi ile Başladı
- Renklerle Buluşan Anlar: Genç Tıbbiyelilerden Mum Boyama Atölyesi
- ENLK ile Sinema: Bir Animasyon, Birlikte Güçlenen Bağlar
- Minik Bir Kürede Büyük Hayaller: Kar Küresi Workshop’unda Yaratıcılık Buluştu
- Güvenli Beden, Güvenli Doğum: Sinir Sistemi Regülasyonuna Polivagal Bir Bakış