25 Nisan 2024

ÜÜ Çocuk Gelişimi Kulübü, Çocuk ve Ergen Terapilerinde Kullanılan Test ve Ölçekleri İnceledi

18 Nisan 2024 tarihinde Üsküdar Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na bağlı Çocuk Gelişimi Kulübü, "Çocuk Ve Ergen Terapilerinde Kullanılan Test, Ölçek Ve Ekoller" konulu konferansıyla alana ilgisi olan öğrencilere değerli bir bilgiler sundu.

Üsküdar Üniversitesi Çarşı Yerleşke Emir Nebi Konferans Salonunda gerçekleşen etkinlikte davetli konuşmacı olarak Uzman Klinik Psikolog Saadet Aybeniz Yıldırım yer aldı. Yıldırım, çocuk gelişimi öğrencilerine meslek hayatlarında karşılaşacakları testlerin tanıtımını yaparak, bu testlerin nasıl ve nerede kullanılacağı konusunda önemli bilgiler paylaştı.

Etkinlik, 71 kişilik bir katılımcı sayısıyla yoğun ilgi gördü. Katılımcılar, konferanstan oldukça memnun ayrıldıklarını ve Uzm. Klinik Psikolog Saadet Aybeniz Yıldırım'ın sunumundan büyük verim sağladıklarını belirttiler.

Etkinlik sonrası yapılan değerlendirmeyle, öğrencilerin meslek hayatlarında kullanacakları testler konusunda daha bilinçli ve hazır oldukları gözlemlendi. Bu tür etkinliklerin, öğrencilerin akademik ve profesyonel gelişimine katkı sağladığına dair olumlu geri bildirimler alındı.