30 Temmuz 2024

YKS 2024 Tercihleri Nasıl Yapılır?

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) ilişkin tercih işlemleri 25 Temmuz- 2 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Aday öğrenciler üniversite tercihlerini, ÖSYM’nin her yıl yayınladığı tercih kılavuzuna göre yapmalıdır.

Peki, aday öğrenciler YKS 2024 tercihlerini nasıl yapacak? Öğrencilerin dikkat etmesi gerekenler nelerdir? İşte detaylar…

YKS Tercihleri Nasıl Yapılır 2024?

Milyonlarca öğrencinin kıyasıya yarıştığı YKS’de tercih maratonu başladı. Aday öğrencilerin 2024-YKS Tercih Kılavuzu’nı dikkatli şekilde incelemeleri büyük önem taşımaktadır. Öğrenciler, tercihlerini bu kılavuza göre yapmaları gerektiğini unutmamalıdır.

Üniversite sınav sonuçlarının 16 Temmuz’da açıklanmasıyla birlikte tercih dönemi başladı. Kılavuzda, üniversitelerin lisans ve ön lisans olmak üzere ayrı ayrı taban puanları, sıralamaları ve konjentanları belirtilmiştir.

2024 TYT, Y-SAY, Y-SÖZ, Y-EA, Y-DİL puanlarına göre tercih yapacak adaylar başvurularını ÖSYM üzerinden gerçekleştirecek. Peki, YKS tercihleri nasıl yapılır? İşte tüm detaylar..

İncelemek isteyebilirsiniz: Doğru Tercih Listesi Hazırlamanın Püf Noktaları

2024 YKS Tercih Robotu Nasıl Kullanılır?

Tercih robotu, aday öğrencilerin sınav başarı sıralaması, Y-SAY, Y-SÖZ, Y-EA, Y-DİL puan türü, lisans- önlisans, alan-bölüm ve üniversite seçerek filtreleme yapabileceği bir ekrandır.

Tercih robotunu kullanarak sıralamanıza en uygun üniversiteyi seçebilirsiniz. Burada karşınıza çıkan tablo, üniversite bilgilerini içermektedir.

Ekranda karşınıza çıkan arama kriterlerini doğru şekilde doldurarak üniversite ve bölüm araştırması yapabilirsiniz.

2024 YKS Tercihleri YÖK Atlas Tercih Robotu İle Nasıl Yapılıyor?

Yükseköğrenim Kurumları’nın yayınladığı YÖK Atlas tercih robotu üzerinden öğrenciler, üniversitelerin kontenjanlarını, taban ve tavan puanlarını kolaylıkla görebilirler.

Bölüme yerleşen öğrencilerin başarı sıralamaları, hangi puan türünden aldığı, öğrenim türü ve şehir bilgisine göre aday öğrenciler filtreleme yapabilmektedir. YÖK Atlas programında “Lisans – Önlisans Atlası”, “Net Sihirbazı”, ve “Meslek Atlası” gibi bölümler de bulunuyor.

2024 Tercihler Ne Zaman Bitecek?

2024 YKS tercihleri 2 Ağustos 23.59 itibariyle sona erecektir. Başvuru yapacak adayların bu tarihi göz önünde bulundurması gerekir. Tercih işlemleri, ÖSYM üzerinden gerçekleştirilecektir. Adaylar TC. Kimlik numarası ve kullanıcı şifresi ile başvuru ekranına giriş yapabilecek.

Tercih işlemleri bireysel olup, kontenjan ve sıralamalara göre yapılmalıdır. Kılavuzda belirtildiği şekilde başvurularını yapan adayların tercih işlemleri tamamlanacaktır.

Üsküdar Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nın SKS Blog’unu incelediniz mi? Çok daha fazla öğrenmek için hemen inceleyin!