29 Temmuz 2024

2024 YKS Tercih Maratonunda Motivasyonu Yüksek Tutmanın 7 Yolu

YKS tercih dönemi, çoğu öğrenci için stresli ve zorlayıcı geçebilir. Bu süreçte motivasyonunuzu yüksek tutmak büyük öneme sahiptir. Peki, aday öğrenciler 2024 YKS Tercih sürecinde motivasyonunu yüksek tutmak için neler yapabilir? İşte detaylar…

1. Hedeflerinizde Net Olun

Öğrencilerin bu süreçte hedeflerini net olarak belirlemesi gerekir. Gelecekte hangi mesleği yapmak istediğinizi belirleyin ve bununla paralel bir tercih listesi oluşturun. Henüz karar veremediyseniz araştırmalarınızda biraz daha hızlı olmanızı öneririz.

2. Araştırmalara Ara Vermeyin

Tercih döneminde bölüm ve üniversite hakkında detaylı bilgi edinmek yararınıza olacaktır. Bunun için üniversitelerin aktif web sayfalarını inceleyebilir ya da birebir ziyaret etmeye gidebilirsiniz. Ne kadar bilgi sahibi olursanız, o kadar bilinçli tercihler yapacağınızı da unutmayın.

Bilgi almak isteyebilirsiniz: Üniversite Tercih Döneminde Stres Yönetimi Nasıl Sağlanır?

3. Pozitif Olun

Motivasyon düşüklüğünün temel sebeplerinden biri stres ve olumsuz düşüncelerdir. Tercih dönemi boyunca pozitif olmak, kaygılarınızı azaltacaktır. Şartları zorlaştırmamak ve duyguların esiri olmamak için kendinize güvenin ve konu ne olursa olsun pozitif düşünmeye çalışın.

4. Kendinizi Kutlayın

Başarılarınızı kutlamak, tercih döneminde motivasyonunuzu yükseltecek temel faktörlerden biridir. Kendinizi kutlamak için çok büyük zorlukları aşmak zorunda değilsiniz. Küçük başarıları kutlamak, sizi çok daha büyük hedefler için motive edecektir.

5. Planlı ve Programlı Olun

Tıpkı sınav döneminde olduğu gibi tercihlerde de disiplinli olmanız gerekmektedir. Kendiniz için bir takvim oluşturun ve mümkün olduğunca dışına çıkmamaya çalışın. Bu sayede verimli bir tercih dönemi geçirecek, motiasyonunuzu kaybetmeden güçlü tercihler yapabileceksiniz.

6. Sosyalleşmeye Zaman Ayırın

Tercih döneminde sosyalleşmek, motivasyonunuzu tazeleyecektir. Arkadaşlarınızla vakit geçirebilir, spor yapabilir ya da hobileriniz için vakit ayırabilirsiniz. Böylelikle, motivasyonunuzun düşmesine neden olan faktörleri göz ardı bırakmış olursunuz.

7. Kendinize İnanın

Motivasyonun özü kendine inanmaktır. Kendinize inanın ve tercih dönemi boyunca karşınıza çıkacak hiçbir zorlukta pes etmeyin. Sizin kendinize olan inancınız, motivasyon kaynağınız olacaktır. Bu nedenle hedeflerinize odaklanın ve başarıya olan inancınızı kaybetmeyin.

Tüm öğrencilerimize başarılı bir tercih dönemi dileriz!

Üsküdar Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nın SKS Blog’unu incelediniz mi? Çok daha fazla öğrenmek için hemen inceleyin!


Görüntülenme