04 Ekim 2024

Üniversitenin İlk Haftasında Yapılan 5 Büyük Hata

Üniversitenin ilk haftası, çoğu öğrenci için hata yapmaya açık bir dönemdir. Her ne kadar yeni başlangıçlar heyecan verse de, bu süreçte yapılan hatalar sonraki haftalarda sizi zorlayabilir.

Öğrencilerin üniversitenin ilk haftasında yaptığı en büyük hataların neler olduğunu biliyor musunuz? Tüm merak ettiklerinizin yanıtına bu yazımızdan ulaşabilirsiniz. Keyifli okumalar dileriz!

SKS Öneri Yazısı: Üniversiteye Başlamadan Önce Yapılması Gereken 8 Şey

Öğrencilerin Üniversitenin İlk Haftasında Yaptığı 5 Büyük Hata

Üniversite, öğrenciler için yeniliklerle dolu bir dönemin başlangıcıdır. Üniversitenin ilk haftası, hata yapmaya oldukça açıktır. Hiçbir bilmediğiniz bir ortama alışmaya ve hatta yeni arkadaşlıklar kurmaya çalışıyorsunuz. Dolayısıyla ilk hafta, üst üste pek çok hata yapabilirsiniz.

İşte, üniversitenin ilk haftasında sıklıkla yapılan hatalar:

1. Kampüsü Keşfetmek
  2. Dersleri Önemsememek
  3. Arkadaşlık Kurma Konusunda Çekingen Kalmak
  4. Plansız Hareket Etmek
  5. Herşeye Yetişmeye Çalışmak

Üniversite hayatında ilk hafta, hata yapmaya en müsait olduğunuz zamandır. Öğrenciler bu süreçte özellikle yaptığı 5 büyük yanlış vardır. Bunlar hakkında çok daha fazla öğrenmek için yazımızı okumaya devam edin!

1. Kampüsü Keşfetmemek

Üniversitenin ilk haftasında kampüsü keşfetmek, alışma sürecinde büyük kolaylık sağlayacaktır. Sene boyunca vakit geçireceğiniz kütüphane, çalışma odaları veya kafe gibi yerleri keşfetmemek kendinizi yabancı hissetmenize neden olabilir. Bu nedenle ilk tavsiyemiz, kampüs keşfetme konusunda geride kalmamanız olacaktır.

2. Dersleri Önemsememek

Ne de olsa ilk hafta diye öğrencilerin büyük bir kısmı derslere gereken önemi vermez. Bu aslında yapılan ilk ve en büyük yanlışlardan biridir. Henüz en başındayken derslere katılmak ve ilerleyen konulara yönelik bir yol haritası belirlemek başarılı olma olasılığını da artıracaktır. Derslere aktif katılım sağlamak ve her birbirine yeterli özeni göstermek ilerleyen dönem için faydalı olacaktır.

3. Arkadaşlık Kurma Konusunda Çekingen Olmak

Üniversitenin ilk haftası, yeni arkadaşlıklar kurmanız için bir fırsattır. Yeni insanlarla tanışmak, sosyal çevre oluşturmak ve hatta birlikte çeşitli aktivitelere katılmak için ilk hafta, en ideal zamandır. Bu fırsatı yeterince iyi değerlendirmemek, kendinizi yalnızlaştırmanıza neden olabilir. Arkadaşlıklar kurdukça üniversite hayatınızı çok daha eğlenceli hale getireceğini unutmayın.

4. Plansız Hareket Etmek

Henüz ilk haftadan planlama yapmak, gözünüze korkutucu gelebilir. Ancak zaman yönetimi konusunda sorun yaşamak istemiyorsanız planlama yapmanız çok önemlidir. Üstelik yalnızca dersleriniz için değil, gerek sosyal gerekse kişisel hayatınızı organize etmeniz de gerekir. Bu sayede her şeye yetişmeniz daha kolay olur ve eğlenmek için çok daha fazla zaman ayırırsınız.

5. Her Şeye Yetişmeye Çalışmak

Öğrencilerin yaptığı en büyük yanlışlardan biri de bu. Henüz daha ilk haftadan her ortama katılmaya çalışmak, derslere hemen adapte olmak için kendini zorlamak veya daha çok arkadaş için plansız hareket etmek strese girmenize yol açar. Bunun yerine daha dengeli ve sağlıklı bir başlangıç yaparak kendinizi çok daha iyi hissedebilirsiniz.

Üsküdar Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nın SKS Blog’unu incelediniz mi? Hemen göz atın!