16 Ağustos 2024

YKS Ek Tercih Döneminde Nelere Dikkat Edilmelidir?

Hazırladığımız bu içerikte, ek tercih döneminde adayların dikkat etmesi gerekenleri detaylarıyla ele aldık. Öğrenmek için okumaya devam edin!

2024 YKS tercih döneminde yerleşemeyen adaylar ek tercih yapabilirler. Bu süreçte, adayların ilgi ve yeteneklerine uygun yeni bir tercih listesi hazırlaması büyük önem taşımaktadır.

Peki, adaylar 2024 YKS ek tercih döneminde nelere dikkat etmeli? Adayların ek tercih döneminde yapması gerekenler nelerdir?

Öneri Yazısı: 2024 YKS Ek Tercihler Ne Zaman? Kimler Ek Tercih Başvurusu Yapabilir?

Ek Tercih Döneminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

2024 YKS (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) tercih döneminde istediği sonucu alamayan adaylar için sırada ek tercih dönemi başlıyor. Bu süreçte adayların dikkat etmesi gereken pek çok nokta bulunmaktadır.

Peki, adaylar ek tercih başvurusu yaparken nelere dikkat etmelidir? İşte yanıtı:

1. Adaylar kazanamadığı bölümleri tekrardan yazmamalıdır.

2. Ek tercih için adayların yerleşmemesi olması gerekmektedir.

3. Kontenjan sayısı ve sıralamaya göre tercih yapılmalıdır.

4. Tercih tarihlerini kaçırmamalısınız.

5. Profesyonel destek almak yararınıza olabilmektedir.

6. Tercih tarihlerine dikkat edilmelidir.

Aşağıda ek tercih döneminde dair önemli bilgilere yer vereceğiz. Çok daha fazlası yazımızın devamında!

1. Kazanamadığınız Bölümleri Tekrardan Yazmamalısınız

2024 YKS ek tercih döneminde dikkat etmeniz gereken ilk ve en önemli nokta, kazanamadığınız bölümü tekrardan yazmamanız gerektiğidir. Öğrencilerin büyük bir kısmı bu hataya düşerek, yeni bir yanlış tercih listesi yapabilmektedir.

2. Yerleşen Öğrenciler Ek Tercih Yapamazlar

Ek tercih başvurusu yapabilmek için öğrencilerin tercih döneminde herhangi bir yükseköğretim kurumuna yerleşmemesi olması gerekmektedir. Yerleşen öğrenciler ek tercih başvurusunda kesinlikle bulunamazlar.

3. Kontenjan Sayısına ve Sıralamaya Göre Tercih Yapmalısınız

Adaylar, ek tercih başvurusu yaparken, üniversitelerin puan, sıralama ve kontenjan durumunu mutlaka kontrol etmelidirler. Doğru ek tercih listesi için aday öğrencilerin kendi yerleştirme puanına uygun ve yeterli kontenjanı bulunan bölümleri tercih etmesi gerekmektedir.

4. Tercihlerinizi Onaylamayı Unutmamalısınız

Tercih listenizi oluşturup, başvuru ekranına kaydettikten sonra onaylamayı unutmamalısınız. Eğer onaylama işlemini doğru şekilde yapmazsanız başvurunuzun geçersiz sayılacağını mutlaka dikkate almalısınız.

5. Uzman Desteği Alabilirsiniz

Ek tercih döneminde uzman desteği almak işlerinizi kolaylaştırabilir. Aklınızdaki soru işaretlerini gidermek ve bilinçli bir tercih listesi oluşturmak için danışmanlık hizmetlerinden yaralanmak yararınıza olabilmektedir.

6. Tercih Zamanını Kaçırmayın

Ek tercih döneminin tamamlanmasının ardından yapılan geç başvurular kabul edilmeyecektir. Bu nedenle adayların tercihlerini zamanında yapması gerekmektedir. Ek tercih döneminin kısa olduğunu unutmamalısınız.

Üsküdar Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nın SKS Blog’unu incelediniz mi? Hemen göz atın!