19 Nisan 2024

Uzun Süreli Schengen Vizesi Nasıl Alınır?

Yurt dışına çıkarken önümüze çıkan en büyük engellerden biri vize işlemleridir. Seyahat edeceğiniz ülkeye göre vizenin süresi sizin için yeterli gelmeyebilir. Bu noktada uzun süreli Schengen Vizesi almanın yollarını bilmek, seyahatlerinizde büyük kolaylık sağlayacaktır.

Bu içeriğin detayında uzun süreli schengen vizesi almanın püf noktalarını bulacaksınız. Çok daha fazlası için okumaya devam edebilirsiniz.

Öneri Yazısı: Pasaport Çeşitleri Nelerdir? Hangi Pasaport Kimlere Verilir?

Uzun Süreli Schengen Vizesi Almanın 8 Yolu

Schengen vizesi, 26 Schengen ülkesi içerisinden birisine vize aldığınız takdirde geri kalan 25 ülkeye de seyahat hakkı tanıyan vize çeşididir. Schengen ülkeleri haricindeki diğer ülkelere girişte aynı vize alma prosedürü uygulanır.

O halde, uzun süreli vize almanın püf noktaları nelerdir? İşte yanıtı;

1. Banka Hesabınızda Para Bulundurun

2. Gittiğiniz Ülkede Kalmayacağınızın Güvencesini Verin

3. Başvuru Yaparken Uzun Süreli Veren Ülkelere Öncelik Tanıyın

4. Seyahat Etme Amacınızı Net Olarak Belirtin

5. Seyahati Tekrarlayacağınızın Garantisini Verin

6. Ticari Vize Başvurusu Yapmak Daha İyi Olabilir

7. Yanınızdaki Kişinin Uzun Süreli Vizesi Varsa Mutlaka Belirtin

8. Stres Yapmayın, Sakin Olun

Yazımızın devamında bu maddelere dair önemli bilgiler paylaşacağız. Öğrenmek için okumaya devam edin!

1. Banka Hesabınızda Para Bulundurun

Bir diğer önemli nokta banka hesaplarınızda yeterli miktarda para bulunduğundan emin olmanızdır. Para miktarı, seyahat süresince ihtiyaçlarınızı karşılamaya yetmelidir. Bu nedenle vize başvuru yaparken hesap kartınızda bir miktar para bulunması iyi olacaktır. Bu durumda vize alma sürecini biraz daha hızlandırabilirsiniz.

2. Gittiğiniz Ülkede Kalmayacağınızın Güvencesini Verin

Seyahat için gittiğiniz ülkeden geri döneceğinizin garantisini vermek, Schengen vizesi başvurunuzun daha kısa sürede onaylanmasını sağlayacaktır. Bunu belgelerle kanıtlamanız iyi olacaktır. Bunun için geri döneceğinizi belirten öğrenci belgesi gibi evraklar kullanılır.

Bilgi almak isteyebilirsiniz: Vize Nedir? Vize Çeşitleri Nelerdir?

3. Başvuru Yaparken Uzun Süreli Veren Ülkelere Öncelik Tanıyın

Uzun süreli schengen vizesi almak istiyorsanız öncesinde mutlaka detaylı bir araştırma yapmanızı öneririz. Çünkü vize süresi ülkeden ülkeye değişebilmektedir. Kriterler her aday için aynı olmayabilir. Durum böyleyken uzun süreli vize verenlere öncelik vermelisiniz.

4. Seyahat Etme Amacınızı Net Olarak Belirtin

Schengen vizesine başvururken yurt dışına çıkma amacınızı açık ve net olarak belirtmeniz çok önemlidir. Zaman sınırlı bir seyahat olduğunu, gitmeniz gerektiğini ve en önemlisi tek seferle yetinmeyeceğinizi iyi bir şekilde açıklamalısınız. Böylelikle vize alma süreciniz biraz daha hızlı ilerler.

5. Seyahati Tekrarlayacağınızın Garantisini Verin

Başvuru sürecinde yapmanız gereken en önemli şeylerden bir diğeri, vize için başvuru yaptığınız ülkeye ilerleyen dönemde tekrardan gideceğinizi belgeli bir şekilde ispat etmektir. Süre çok uzamamakla birlikte bir sonraki gelişinize dair uçak biletleri ya da otel rezervasyonu uzun süreli vize alma şansınızı artıracaktır.

6. Ticari Vize Başvurusu Yapmak Daha İyi Olabilir

Mevcut koşullarda çalışıyor ve uzun süreli schengen vizesi almak istiyorsanız, ticari vize başvurusunda bulunabilirsiniz. İşlemlerin tamamlanabilmesi için gerekli evrakları iş yerinden temin etmeniz gerekir. Başvuru işlemlerine iş yerinin dahil olması, vize alma işlemlerinizi çok daha kolaylaştıracaktır.

7. Yanınızdaki Kişinin Uzun Süreli Vizesi Varsa Mutlaka Belirtin

Birlikte seyahate çıkmak istediğiniz kişinin eğer uzun süreli vizesi varsa, başvuru yaparken bunu belirtmek yararınıza olacaktır. Dilekçe yazarken bu kısmı mutlaka belirtin. Seyahati kiminle birlikte yapacağınızı, amacınızın ne olduğunu ve arayı çok açmamak koşuluyla aynı ülke için tekrardan yola çıkmak istediğinizi, dilekçe de açıklayın. Bu bilgilere yer vermek sürecin hızlanması adına etkili bir adımdır.

8. Stres Yapmayın, Sakin Olun

Bazı ülkeler vize verirken mülakat yapmak isteyebilir. Böyle bir durumda mutlaka sakinliğinizi korumalı ve olumlu bir izlenim bırakmalısınız. Yöneltilen sorulara doğru ve çok uzatmadan net cevaplar vermeniz son derece önemlidir. Mülakatı gerçekleştiren kişide nasıl bir izlenim bıraktığınız, vize almanızı etkiler. Dolayısıyla sakin ve kendinizden emin bir duruş sergilemeniz yeterli olacaktır.

İlgili yazılara göz atmak için Üsküdar Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nın SKS Blog’unu ziyaret edebilirsiniz.