22 Kasım 2023
Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Nedir? Çalışma Alanları Nelerdir?
Siz de radyo, televizyon ve sinema bölümü nedir, kimler tercih etmelidir, iş olanakları nelerdir diye merak ediyorsanız tüm merak ettiklerinizin yanıtını bu yazıda bulabilirsiniz. Hazırsanız başlayalım!
Meslek seçimi kimi zaman çocuk hayali, kimi zaman mantıklı olanı seçmektir. Buluşulan nokta ise kendiniz için en iyi olanı tercih etmektir. Son zamanların en popüler bölümlerinden biri olan radyo, televizyon ve sinema bölümü hakkında merak ettiğiniz pek çok şey olabilir.
İlginizi Çekebilir: Yeni Medya ve İletişim Bölümü Nedir? Çalışma Olanakları Nelerdir?
Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Nedir?
Radyo, Televizyon ve Sinema, dijital dünyada iletişim ve medya kapsamında profesyonel düzeyde çalışmalar yapılmasının önünü açmak ve sektöre nitelikli meslek elemanları kazandırmayı esas alan akademik bir disiplindir.
Teknoloji geliştikçe hizmet sektörü de işlemlerini dijitale taşıyor. Günümüzün dijitalleşen dünyasında kitle iletişim araçlarına erişim artık çok daha kolay hale gelmişken sektörün sürekliliği için üniversitelerde açılan bu bölüm her geçen gün daha fazla önem kazanmaktadır.
Eğitimin niteliği ve çalışma planlaması öğrencilerin gelişimine yön veren en önemli noktalar arasındadır. Basın ve yayın organlarının hız kesmeden ilerlemesi bu bölümü tercih eden öğrenci sayısı her geçen gün artmaktadır.
Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Amacı Nedir?
Bu bölümün en temel amacı medya sektöründe çalışma üzere kalifiye meslek elemanları yetiştirmektir. Öğrenciler bilgi, beceri ve yetenekleri dahilinde gelişir, üniversitenin imkanları sayesinde mesleğe kendini en iyi şekilde hazırlar. Öğrenciler, sektöre yenilik kazandırmak, kitle iletişim araçlarının iyileştirilmesi için çeşitli girişimlerde bulunmak ve özgün çalışmalarda yer almaları noktasında desteklenmektedir.
Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Kaç Yıllıktır?
Radyo, Televizyon ve Sinema, öğrenim süresi dört yıl olan lisans programıdır. İletişim Fakültesi bünyesinde yer alan bu bölüm, öğrencilerini sayısal puan türüyle kabul etmektedir. Teorik ve uygulama eğitimleri ile zenginleştirilmiş eğitim planı sayesinde öğrenciler kapsamlı bir eğitim almaktadırlar. Mezuniyet için 240 AKTS tamamlanması gerekmektedir.
Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünde Hangi Dersler Alınır?
Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü, ilk yıldan itibaren teorikten uygulamaya yönelik derslerden oluşmaktadır. Öğrencilerin kendilerini ilgi ve yetenekleri doğrultusunda geliştirmesi için çok sayıda seçmeli ders imkanı bulunmaktadır. Bölümün en büyük avantajı İletişim Fakültesi’nin farklı programlarından da ders alınabiliyor olmasıdır.
İlk yılda öğrencilere zorunlu ortak derslerinin yanı sıra mesleğe giriş dersleri verilmektedir. İkinci, üçüncü ve dördüncü yılda teoride öğrenilen bilgiler pratiğe dökülerek mesleki yeterlilik kazandırılması amaçlanmaktadır.
Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Çalışma Alanları Nelerdir?
Radyo, Televizyon ve Sinema lisans bölümünden mezun olan öğrenciler sektör içerisinde farklı çalışma olanaklarına sahiptir. Mezunlar, dizi, film veya klip çekimleri yapabilir veya kamera önü yerine arkasını da tercih edebilirler. Peki mezunlar iş olanakları nelerdir?
Bölümden mezun olan öğrenciler tv kanalları, basın yayın kuruluşları, ajanslar ve gazete gibi farklı alanlarda çalışabilmektedirler. Bunun yanı sıra, tanıtım birimlerinde basın ve yaygın sorumlusu olarak görev alabilirler. Öğrenciler mezuniyet sonrası dönemde akademik hayatlarına devam etmek istediğinde yüksek lisans ve doktora eğitimlerini tercih ederek, akademisyen olabilmektedirler.
Radyo Televizyon ve Sinema Bölümünü Kimler Tercih Etmelidir?
Radyo, Televizyon ve Sinema medyadaki gelişmeleri takip etmek ve yayın organlarının iyileştirilmesine yönelik çeşitli girişimlerde bulunmayı amaçlayan bir disiplindir. Bu nedenle RTS bölümü öğrencisi olmak isteyen adayların; araştırmaya meraklı, pratik çözümler üreten, yaratıcı, yeniliğe ve değişime açık olmasının yanı sıra eleştiriye de açık olması gerekir. Bunun en temel sebebi kitle iletişim araçları her yaş grubundan insanın kullanması ve yapılan bir eleştirinin çözümle desteklenerek dünyayı değiştirebilecek nitelikte olmasıdır.
Eğitimden sağlıklı yaşama, teknolojiden kişisel gelişime kadar onlarca kategori hakkında çok daha fazla okumak için Üsküdar Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nın Sks Blog sayfasını ziyaret edebilirsiniz. Hemen inceleyin!
Görüntülenme
İlgili İçerikler
Menu
- Gençlik Kulübü Gençlik Politikaları Vizyon Çalıştayı Düzenledi
- ÜSKÜBAT Kulübü Akademik Makale Okuma ve Taraması Eğitimi Verdi
- STEM Projects Kulübü’nden “Bir Özgür Yazılım: GNU/Linux” Atölyesi
- Pozitif Psikoloji Kulübü Ailenin Bağımlılıkla Mücadeledeki Rolünü Ele Aldı
- Pozitif Psikoloji Kulübü’nden Duygu Dolu Seminer: Travma Sonrası Büyüme
- Pozitif Psikoloji Kulübü’nden Davranışsal Bağımlılıklar Konferansı
- Endüstri ve Liderlik Kulübü’nden "MarkeThink" ile Pazarlama Dünyasına Yolculuk
- Üsküdar Üniversitesi Tıp Öğrencileri Birliği Duygu Yönetimi ve Akran Eğitimi Düzenledi
- Üsküdar Üniversitesi Kalite Kulübü, Kalite Bilinçlendirme Eğitimi Düzenledi
- Üsküdar Tıp Öğrencileri Birliği’nden "Antimikrobiyal Direnç: Geçmişin Dersleri, Günümüzün Mücadeleleri, Geleceğin Umudu" Paneli