07 Eylül 2023
Üniversitenin İlk Haftası İçin 8 İpucu
Bu yazıda, üniversitenin ilk günlerini nasıl verimli şekilde yönetebileceğinize dair 8 ipucu paylacağız. Keyifli okumalar dileriz.
Üniversitenin İlk Haftası İçin 8 İpucu
Yorucu bir sınav temposundan çıktınız ve artık hayatınızı şekillendireceğiniz en önemli yerdesiniz. Üniversite hayatınızda sayısız insanla tanışacak, yeni arkadaşlar edinecek ve en önemlisi kariyer planlamanızı inşaa edeceksiniz. Eminiz ki aklınızda üniversiteye dair pek çok soru var. Bunlardan en önemlisi, Üniversitenin ilk günü ne yapacağım? Nelere ihtiyacım var? Veya üniversite hakkında bilmem gerekenler neler? Ancak endişelenmeyin, her üniversite öğrencisi bu yoldan geçiyor ve geride yeni başlayacak olanlara ipuçları bırakıyor.
1. Kampüste Gezinin
Fakültem nerede? Kampüse ulaşmanın en kısa yolu nedir? Etkinliklerle hangi birim ilgileniyor?
Üniversiteye ilk adım attığınız andan itibaren lisede alıştığınız herşeyden daha farklı bir ortam olduğunu farkedeceksiniz. Dersleriniz farklı binalarda işlenebilir veya laboratuvar dersleriniz ayrı yerlerde olabilir. Bunun için kampüsü keşife çıkmakta fayda var. İlk gününden itibaren üniversiteye aşina olun. İki fakülte arası mesafenin ne kadar olduğu veya neyin nerede olduğu kampüsle ilgili ön yargılarınızı kırmanızı sağlayacaktır.
2. Kütüphaneyi Keşfedin
Okulun ilk haftaları ihtiyacınız olmasa da, kütüphane özellikle sınav ve proje haftalarında büyük bir rol oynayacaktır. Bu nedenle kütüphaneyi keşfetmek için vakit ayırabilirsiniz. Vize haftası geldiğinde, e-kütüphane’nin nasıl çalıştığını, çevrimiçi katalogları ve kütüphanede bulunan kaynakları bilmeniz gerekir. Ayrıca kaç gün süreyle bir kitabı ödünç alabileceğinizi öğrenerek de kütüphaneden yararlanabilirsiniz. Kütüphane çalışanlarıyla iletişim kurmaktan çekinmeyin ve kaynaklarla alakalı tavsiyeye ihtiyacınız olduğunda mutlaka danışın.
İlginizi Çekebilir: Üniversitenin İlk Haftası İçin 8 İpucu
3. Çalışma Arkadaşları Bulun
Öğrendiklerinizin akılda kalmasının en iyi yolu çoğu zaman ortak çalışmaktır. İlk haftadan arkadaş edindiyseniz çok şanslısınız. Çünkü arkadaş grubunuzla birlikte ortak çalışma günleri yapabilirsiniz. Bu şekilde anlamadığınız bir konuyu bir başkasından öğrenmek için temasınız olur. Sizin bildiğinizi bir başkası bilmeyebilir veya sizin bilmediğinizi bir başkası bilebilir. Dolayısıyla birbirinizin bilgilerinden yararlanabilir ve çalışmak için yeterli motivasyonu edinebilirsiniz.
4. Boş Zamanlarınızın Keyfini Çıkarın
Üniversitenin ilk haftaları en çok boş zamanın olacağı aralıktır. Vize, final, proje derken bu yoğun tempo arasında kendinize ayıracak zaman bulamayabilirsiniz. Bu nedenle bu anların tadını çıkarın. Yeni arkadaşlarınızla dışarıya çıkabilir veya kampüs içerisinde kahvenizi içerek birbirinizi daha yakından tanıyabilirsiniz. Üniversite yalnızca akademik değil sosyal gelişimi de destekleyen önemli bir kurumdur. Bu nedenle öğrenmeye zaman zaman kısa molalar verin.
5. Yeteneklerinizi Keşfetmek İçin Fırsat Verin
Yetenek kurslarının öğrenci indirimlerinden haberdar mısınız?
Bir dil öğrenmek veya yetenek kurslarına kaydolmak için en iyi fırsat. Öğrencilik hayatınızı etkileyecek olan en önemli konulardan biri; bütçe. Bir çok kurs üniversiteye yeni başlayanlara %10’dan başlayan indirimler yapıyor. Bu fırsatlardan yararlanarak üniversite hayatınızı en verimli şekilde değerlendirebilirsiniz. Aldığınız her yeni sertifika ve öğrendiğiniz her yeni dil özgeçmişinize artı ekleyecektir. Bu nedenle bu fırsatları değerlendirmekten kaçmayın.
6. Üniversitenin Sürekli Eğitim Merkezini Araştırın
Üniversite içerisinde bir birim olan Sürekli Eğitim Merkezleri, dönem içerisinde öğrencinin hem akademik performansını hem de sosyal başarısını etkin kılmak için çeşitli eğitimler verir. Bu dersler çoğunlukla kontenjanlarla sınırlıdır. Üniversite, kendi öğrencilerine bu eğitim için çeşitli indirim oranları sunar. Bunun için üniversitenizin web sitesinde paylaşılan duyuruları takip edebilirsiniz.
Üsküdar Üniversitesi ÜSEM hakkında ayrıntılı bilgi için linke tıklayın.
7. Zaman Yönetimine Alışın
Akademik rutininizin yanı sıra sosyal faaliyetlerinizi organize etmek gün içerisinde daha aktif olmanızı sağlayacaktır. Sınav haftası gelmeden çalışmalara başlamalı ve kendiniz için yeterli vakti ayırmayı öğrenmelisiniz. Üniversite hayatınız boyunca pek çok sınavdan geçeceksiniz ve bu sınavların kolay olduğunu söyleyemeyiz. Bu nedenle okul hafife almamalı ve çalışmak için kendinizi motive etmelisiniz. Görevlerinizi son dakikaya bırakmak yerine planlı bir şekilde yapmanız kendiniz için de zaman ayırmanızı sağlayacaktır.
8. Öğrenci Kulüpleri Hakkında Bilgi Alın
Üniversite hayatının kalbi öğrenci kulüplerinde atıyor desek hiç yanlış olmaz. Kampüsler dönem içerisinde birbirinden renkli organizasyonlara ev sahipliği yapar. Öğrenci kulüpleri de bu etkinliklerin düzenlenmesi için aradaki platform. Peki bu etkinlikler kim tarafından düzenleniyor? Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, üniversite içerisinde bir birim olup, öğrenci etkinliklerinin düzenlenmesinden sorumludur. Kulüp başkanları yönetim kurulunu toplayarak yapmak istenilen etkinlik için ortaya bir plan çıkarıyor ve bunu SKS birimiyle paylaşıyor. Bu şekilde kulüp etkinlikleri kontrollü bir şekilde ilerliyor.
Üsküdar Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nın diğer blog yazılarına göz attınız mı? İncelemek için tıklayın!
Görüntülenme
İlgili İçerikler
Menu
- Okul Ortamında Mutlu Olmak İçin Tavsiyeler
- Üsküdar Üniversitesi’nde Dönemin İlk Öğrenci Kulüp Standları Açıldı
- İlginizi Çekmeyen Derslerde Nasıl Motive Kalabilirsiniz?
- Üniversiteye Yeni Başlayanlar İçin Faydalı İpuçları
- Üsküdar Üniversitesi 2024-2025 Dönemi Spor Takımları Seçmeleri Takvimi
- Üsküdar Üniversitesi Öğrenci Kulüp Başvuruları Başladı!
- Kısmi Zamanlı Çalışma ve Yemek Bursları
- Üniversitenin İlk Haftasında Yapılan 5 Büyük Hata
- Üsküdar Üniversitesi Spor Takımlarını Yeni Oyuncularla Güçlendiriyor
- Üniversitede Motivasyonu Yüksek Tutmanın Yolları