11 Ekim 2024
Üniversiteye Yeni Başlayanlar İçin Faydalı İpuçları
Üniversiteye adım atmak, tüm öğrenciler için büyük bir heyecan dolu bir andır. İster yaşadığınız şehirde okuyun, ister eğitim için başka bir şehre taşının bu süreçte heyecan kadar endişe de sizinle beraberdir.
Peki, üniversitenin ilk haftalarını en iyi şekilde geçirmek için neler yapabilirsiniz? İlk olarak kampüsü keşfetmekten ve sosyal çevre oluşturmaktan başlayabilirsiniz. Sadece bunlar mı? Elbette hayır. Üniversitenin ilk gününe dair faydalı ipuçlarına bu yazımızdan ulaşabilirsiniz. Keyifli okumalar!
SKS Öneri Yazısı: Üniversitenin İlk Günü Yapılan 5 Büyük Hata
Üniversiteye Yeni Başlayanlar Neler Yapabilir?
Lisenin ardından üniversiteye başlamak çoğu öğrenci için oldukça heyecan vericidir. Yeni başlayanlar için üniversite hayatı başlangıçta zorlayıcı gelse de, arkadaşlar edinip kampüste vakit geçirdikçe ortama alışırsınız.
İşte üniversiteye yeni başlayanlar için önemli ipuçları:
1. Aklınızdaki Sormaktan Çekinmeyin
2. Yabancı Hissetmeyin
3. Stres Yapmayın
4. Kampüsü Tanımaya Çalışın
5. Derslerinizi Aksatmayın
6. Farklı Kültürlere “Merhaba” Diyin
Öyleyse, yazımızın kalanında bu maddeleri daha yakından tanıyalım. Dolu dolu bir üniversite hayatı için önerilerimize kulak verebilirsiniz. Hadi başlayalım!
1. Aklınızdaki Sormaktan Çekinmeyin
Üniversite hayatına dair merak ettiğiniz pek çok şey olabilir. Bu nedenle çekingen durmayı tercih edebilirsiniz. Özünde bu yanlış bir tutum. Çünkü, her şeyden önce üniversiteye yeni başlayan bir öğrenci olduğunu unutmamalısınız. Öğrencilerin büyük bir kısmı soru sormaktan çekinir ve kendini yalnızlaştırır. Bir bakımdan bu normaldir, ancak bu korkunuzu kısa sürede yenmek yeni arkadaşlıklar kurmanıza yardım eder ve çevreyle daha sağlıklı ilişkiler kurmanızı sağlar.
2. Yabancı Hissetmeyin
Sınıfa girdiğiniz anda en arkada tek başınıza oturmak yerine, ön sıralarda yeni arkadaşlarınızın yanına geçebilirsiniz. Onlarında okulda yeni olduklarını ve sizinle aynı şeyler hissettiğini unutmayın. İçgüdüsel olarak ilk defa bulunduğunuz ortamlarda yalnız olduğunuzu hissedersiniz. Bu noktada sınıf, yeni arkadaşlıklar kurabileceğiniz ağınızı genişletebileceğiniz en iyi yerdir.
3. Stres Yapmayın
Yeni başlayanlar için üniversite hayatı stresli görünebilir. Ancak ilk haftalarda stres kelimesini hayatınızdan çıkarmanızı öneririz. İlk günden itibaren yeni arkadaşlıklar kurmaya ve yeni ortamlara dahil olmaya hazır olun. Stres yapmak, kendinizi toplumdan soyutlamak istemenize yol açabilir. Daha enerjik ve mutlu olmak için stresten uzak durmanız gerektiğini unutmayın.
4. Kampüsü Tanımaya Çalışın
Üniversite kampüsü, tüm öğrenciler için bambaşka bir dünyadır. Kütüphane, spor salonu, kafe veya çalışma odaları gibi kampüs içerisinde keşfedeceğiniz pek çok yer vardır. Üniversitenin ilk haftalarında kampüsü tanıyabilmeniz için pek çok etkinlik düzenlenir. Bunlara katılarak okulunuzu yakından tanıyabilirsiniz.
Üniversitemizin kampüs içi ve dışı etkinliklerinden haberdar olmak için SKS sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
5. Derslerinizi Aksatmayın
Henüz dönem başındayken dersleri aksatma fikri kulağınıza cazip gelebilir. Ancak bu cazibeye kapılarak derslerinizi aksatmak, ilerleyen dönemde zorluk yaşamanıza neden olabilir. Önemli olan, dersleriniz ve sosyal hayat arasındaki dengeyi yakalabilmek. Yolun başındayken derslerinizi aksatırsanız, bu sizin için sürekli tekrarlanabilme ihtimali olan bir döngüye girebilir.
6. Farklı Kültürlere “Merhaba” Diyin
Uluslarası öğrenci sayısı yüksek bir üniversitede okuyorsanız, her ülkeden bir öğrenci görebilirsiniz. Bu da farklı kültürlerle tanışma ihtimalinizi yükseltir. Farklı kültürlere ilgi duyuyorsanız, bu kişilerle arkadaşlık kurmaktan çekinmeyin. Üstelik yalnızca yeni bir kültürü öğrenmekle kalmayacak, oranın ana dilini de öğrenme fırsatına sahip olursunuz.
Üsküdar Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nın SKS Blog’unu incelediniz mi? Hemen göz atın!
Görüntülenme
İlgili İçerikler
Menu
- Nadir Hastalıklar Kulübü Tanışma Etkinliği Düzenledi
- Psikoloji Kulübü’nden Lacan Kuramları Üzerine Derinlemesine Analiz
- Cansağlığı Kulübü Nöropsikolojik Değerlendirmede Hasta Profilleri Etkinliği Düzenledi
- Uykusuzluk ve Yoğun Ders Programıyla Baş Etme Yöntemleri
- Final Sınavına Nasıl Hazırlanılır? Etkili Çalışma Stratejileri
- Genç Yeryüzü Doktorları Kulübü Afet Bilinçlendirme Eğitimi Düzenledi
- Teknoloji ve İnovasyon Kulübü Veri Bilimi ve Yapay Zeka Konulu Söyleşi Düzenledi
- Adli Bilimler ve Ceza Adaleti Kulübü Online Mezun Buluşması Gerçekleştirdi
- Cansağlığı Kulübü Öğrencilerle İlk Buluşmasını Gerçekleştirdi
- Üsküdar Tıp Öğrencileri Birliği Kulübü’nden Zaman Yönetimi ve Sınav Stresi Konferansı