23 Ekim 2023
Akademik Döneme Güçlü Bir Başlangıç Yapmanın Yolları
Yeni döneme iyi bir başlangıç yapmak, öğrenciler için harikalar yaratır. Söz konusu başarılı olmak olduğunda, öğrencilerin bireysel beklentileri ön plandadır. Çünkü başarı değişkendir ve hedefler doğrultusunda gerçekleşir.
Bu blogda, öğrencilerin yeni dönemde başarılı olmak için neler yapmaları gerektiği hakkında birtakım önerilerde bulunduk. Keyifli okumalar!
Başarılı Olmanın 8 Yolu
Başarılı olmak, her öğrenci için önemli bir konudur. Başarı, kimi için derslerden yüksek notlar almak iken, kimine göre daha iyi yerlere gelmek için ulaşılan bir aşamadır. Bu bölümde başarılı olmanın çeşitli yollarını ele alacağız ve tavsiyeler vereceğiz. Haydi başlayalım!
1. Hedef Belirlemek
Yeni dönem başlangıcında kendiniz için hedefler belirleyin. Bu hedefler nasıl ve ne şekilde yol almanız gerektiği konusunda size yol gösterecektir. Yalnızca derslerdeki başarınız için değil, aynı zamanda okul yaşantınızı iyileştirecek hedefler de belirleyebilirsiniz.
Hedeflerinizin spesifik, ulaşılabilir, erişilebilir ve zaman sınırı olmasına önem verin.
Öneri Yazısı: Öğrenciler Yeni Dönemdeki Hedeflerini Nasıl Belirlemelidir?
2. Düzenli Not Tutun
Öğrencilerin ders esnasında not tutmayı alışkanlık haline getirmesi şarttır. Konuyu öğrenmek için yalnızca slaytlar yeterli değildir, anlamanızı destekleyecek notların da olması gerekir. Bu sayede anlatılanları kaçırmadan takip edebilir ve aklınıza takılanlara yanıt bulabilirsiniz. Ayrıca not almak derse odaklanmanızı ve konu takibini yapmanızı kolaylaştırır.
3. Soru Sormaktan Çekinmeyin
Üniversiteye yeni başlayanların aklında sayısız soru vardır. Bu soruları sormaktan çekinmeyin. Her şeyi kendiniz yanıtlayamayabilirsiniz, bazen destek almak en iyisidir.
Anlamadığınız yerler için arkadaşlarınıza, öğretmenlerinize veya okulun ilgili departmanlarına ulaşın ve zihninizi rahatlatın. Çok düşünmek yerine öğrenmenizi destekleyecek kişilerle iletişime geçebilirsiniz.
4. Aktif Olun
Üniversiteye başladığınız andan itibaren pek çok renkli etkinlikle karşılacaksanız. Öğrenci kulüpleri düzenlediği etkinliklerle öğrencilerin ders dışı zamanlarını daha verimli geçirmelerini sağlar. Bu aynı zamanda okulla olan bağınızı da artırır. Ayrıca kendi etkinliğinizi kendiniz de oluşturabilirsiniz.
Sorumluluk üstlenmekten ve aktif olmaktan kaçınmayın.
5. Kendinize Vakit Ayırın
Başarılı olmak yalnızca ders çalışmak demek değildir, kendinize de vakit ayırmanız gerekir. Kendinizi keşfetmek, yeni ilgi alanları bulmak veya sadece dinlenmek bile buna ihtiyacınız var. Her gün kendinize ayıracak uzun bir vaktiniz olmasa bile küçük fırsatları değerlendirebilirsiniz.
6. Beslenme Rutini Oluşturun
Rutinler, hayatımızın önemli bir parçasıdır. Beslenme içerikleri ve enerji miktarı arasında direkt olarak bir ilişki söz konusu. Fast food yerine tam tahıllı gıdalar veya içerik bakımından zengin besinleri öğünlerinize ekleyebilirsiniz. Küçük bir ipucu; günde 2 litre su içmeyi unutmayın.
İlginizi Çekebilir: Sağlıklı Yaşam Tarzı İçin Beslenme İpuçları
7. İletişim Becerilerinizi Geliştirin
Eğitim hayatınız boyunca pek çok insanla iletişime geçersiniz ve üslubunuz çok önemlidir. Kiminle nasıl konuşacağınızı bilmek, hal ve hareketlerinize dikkat etmek karşınızdaki insan için belirteç niteliğindedir.
Öğretmenleriniz, danışmanlarınız veya okulun personel kadrosuyla nasıl iletişim kurduğunuzu gözden geçirin ve iyileşmesini sağlayın. İyi bir iletişimle sorularınızı ve kaygılarınızın üstesinden gelebileceğinizi unutmayın.
8. Kaynak Arayın
Bir araştırma konusu hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için kaynak arayışında olmalısınız. Bu kaynaklara kütüphaneden erişebileceğiniz gibi online platformları da kullanabilirsiniz. Farklı kaynaklardan yararlanmak doğru bilgiye ulaşmanın anahtarıdır. Bu nedenle kaynak sınırlaması koymadan öğrenmeye ve kendinizi geliştirmeye açık olun.
Sonuç olarak;
Dönem boyunca başarılı olmak için kendinize iyi bir yol haritası oluşturmanız önemlidir. Başarılı olmak yalnızca notlarınızın yüksek olması veya ödevlerinizi zamanında yapmış olmanız demek değildir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta osyal hayat ve akademik başarı arasındaki dengeyi korumaktır.
Bu içerikte, yeni dönemde başarılı olmanızı sağlayacak çeşitli önerilerde bulunduk. Umarız kendinize ait bir şeyler bulabilirsiniz. Yeni dönemin hepinize başarı getirmesini diliyoruz!
Farklı içerikler için Üsküdar Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’nı takip etmeyi unutmayın
Görüntülenme
İlgili İçerikler
Menu
- Pozitif Psikoloji Kulübü Ailenin Bağımlılıkla Mücadeledeki Rolünü Ele Aldı
- Pozitif Psikoloji Kulübü’nden Duygu Dolu Seminer: Travma Sonrası Büyüme
- Pozitif Psikoloji Kulübü’nden Davranışsal Bağımlılıklar Konferansı
- Endüstri ve Liderlik Kulübü’nden "MarkeThink" ile Pazarlama Dünyasına Yolculuk
- Üsküdar Üniversitesi Tıp Öğrencileri Birliği Duygu Yönetimi ve Akran Eğitimi Düzenledi
- Üsküdar Üniversitesi Kalite Kulübü, Kalite Bilinçlendirme Eğitimi Düzenledi
- Üsküdar Tıp Öğrencileri Birliği’nden "Antimikrobiyal Direnç: Geçmişin Dersleri, Günümüzün Mücadeleleri, Geleceğin Umudu" Paneli
- Medikalde Teknobilim ve Nörobilim Kulübü'nden İnovatif Nörobilim Söyleşileri: Beyin Ağları ve Nöroinformatik Semineri
- TıpFak 101 Etkinliği Öğrencilere Yönelik Bilgilendirme Sağladı
- Kadın Basketbol Takımımız Gruptaki İkinci Maçından Galibiyetle Ayrıldı